Matematik

Bevis

18. april 2010 af MikkelN (Slettet) - Niveau: A-niveau

har ingen anelse om første spørgsmål, hvis nogen ved det så hjælp

jeg har vedhæftet opgaven.

Vedhæftet fil: Aflevering-9.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

For en trekant gælder der for radius R i den omskrevne cirkel, at

2R = abc / (2T) ,

hvor a, b, c er sidelængderne, og T er trekantens areal.

Tilsvarende gælder der for radius r i den indskrevne cirkle, at

r = 2T / (a + b + c) .

Disse to kombineres let til

2rR = abc / (a + b + c) , eller

1/(2rR) = (a + b + c)/abc = 1/bc + 1/ ac + 1/ ab


Svar #2
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

er det nok til at være et svar på spørgsmålet ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Besvarer det ikke spørgsmålet? Jeg ved jo ikke, hvilke forudsætninger du har gennem dit pensum i geometri. Hvis du ikke mener at kunne genkende udgangspunktet i mit svar, skal du måske først bevise det.


Svar #4
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

så du siger, at hvis man kombinerer disse to formler så viser man, at i en trekant a,b og c gælder 1/bc + 1/ ac + 1/ ab ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, fremgår det ikke klart af svaret i #1 ? Trekantens areal går jo elegant ud af billedet.


Svar #6
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

jeg er med nu. tak for hjælpen


Svar #7
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

jeg har et spørgsmål til.

Der i opg2 hvor der står gør rede for DE er x.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #8
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Firkant ABCE er et rektangel, og trekant DEA er en retvinklet trekant, hvor vinkel A = 135º-90º - 45º , så vinkel D i trekanten er også 45º. Trekant DEA er dermed ligebenet, så |DE| = |AE|, og da ABCE er et rektangel, er |DE| = |BC| = x.


Svar #9
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

tak.


Svar #10
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)


jeg er kommet frem til det her i opg 1 . synes det ser mere rigtigt ud.

hvad synes du

Vedhæftet fil:opgave_1.doc

Svar #11
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

har lige lagt mærke til at det er det samme jeg har skrvet på en anden måde. men dit er nok smartest.


Brugbart svar (0)

Svar #12
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er jo stort set det samme; så er vi jo helt enige der.


Svar #13
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

det godt.


Svar #14
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

i opgave 2 står der at man skal bestemme den trapezformede indhegnings areal T som er funktion af x?

den er jeg ikke helt med på hvad er


Brugbart svar (0)

Svar #15
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Brug formlen for beregning af arealet af et trapez:

T = h (a+b)/2 ,

hvor a og b er de to parallelle sider, og h er afstanden mellem de to parallelle sider.

Her kender du alt, udtrykt ved x.


Svar #16
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

hvordan ville du skrive den op?


Brugbart svar (0)

Svar #17
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, du skal jo lige igennem omkredsen af trapezet også, da hegnets længde er 20m.

Så har du

20m = |BC| + |CE| + |ED|

          = x + |AB| + x

          = |AB| + 2x , så

|AB| = 20m - 2x

Arealet er så

T = x/2 (|AB| + |CE| + |ED|) = x/2 (2|AB| + x)

    = x/2 (40m - 4x + x) = 20·x - 3/2·x2


Svar #18
18. april 2010 af MikkelN (Slettet)

og det er lige svaret på ? hvilken del af opgaven , lidt forvirret lige nu


Brugbart svar (0)

Svar #19
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #14 startede du med at sprørge om arealet af det trapezformede område. Det beregnede jeg så. Man skulle vise et bestemt udtryk i opgaven.


Skriv et svar til: Bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.