Matematik

Hældning på tangent

18. april 2010 af Pthomas (Slettet)

jeg har vedlagt et link til et billede, hvor jeg skal finde tangentens hældning. Men er meget i tvivl om hvordan jeg gør..

peecee.dk/upload/view/239324/full


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

tan(v) = a


Svar #2
18. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Hvorfor egentlig det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Isomorphician

a = (y2 - y1)/(x2 - x1) i et retvinklet koordinatsystem.

tan(v) betegner forholdet mellem modstående katete og hosliggende katete i en retvinklet trekant.

tan(v) = a/b = (a2 - a1)/(b2 - b1), som med variable fra et x,y-koordinatsystem bliver til (y2 - y1)/(x2 - x1) = a


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Hældningskoefficienten a for en ret linie måler, hvor meget y ændres, når x ændres med 1. Se nu på en retvinklet trekant, dannet af to punkter på linien som hypotenuse og kateter svarende til x=1 og y=a, og bestem nu vinklerne i trekanten.


Svar #5
18. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Super.. Mange tak for jeres svar

Nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: Hældning på tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.