Matematik

Mat ab1

18. april 2010 af LonnyM (Slettet) - Niveau: B-niveau

Opg.1

Bestem tallet k, således at ligningen χ² - (2k - 3)x + 2k = 0 har netop en rod.

Bestem for de fundne værdier af k denne rod.


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. april 2010 af Isomorphician

Diskriminanten skal være lig 0.


Svar #2
18. april 2010 af LonnyM (Slettet)

f(x) = a(x-r1) - (x-r2)
d=0    r1

Så det ved jeg godt, men hvordan finder jeg k? når jeg heller ikke kender x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
18. april 2010 af Isomorphician

d = (2k - 3)2 - 4*1*2k = 4k2 - 12k + 9 - 8k = 4k2 - 20k + 9

d = 0 <=>

0 = 4k2 - 20k + 9 <=>

0 = 4(k2 - 5k + 2,25) <=>

0 = k2 - 5k + 2,25 <=>

0 = (k - 4,5)(k - 0,5)

k skal altså enten være lig 4,5 eller lig 0,5


Svar #4
18. april 2010 af LonnyM (Slettet)

 Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Mat ab1

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.