Fysik

fordampningsvarme for sprit!!!!

18. april 2010 af Sejlica (Slettet) - Niveau: B-niveau

Heej!

Jeg sidder her med en opgave hvor jeg har fået at vide, at et varmelegeme tilsluttes og at spritten efter nogen tid koger.. under kogningen fordamper der 4,2 g sprit pr. minut.

Jeg skal nu finde den specifikke fordampningsvarme ved kogepunktet?

og jeg har ingen anelse om hvordan det skla gøres, har søgt på nettet, læst om det igen og ja, der er intet..

håber i kan hjælpe, tak :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

. Enheden for fordampningsvarmen er energi pr. masse. Dvs. kender du effekten af dit varmelegeme kan du let finde fordampningsvarmen af sprit


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. april 2010 af mathon

dvs.

           m·L = P·t

           L = (P·t)/m

           L = (P·(60 s))/(4,2 g)

......................

enheder:
              Ws = J

              J/g = kJ/kg


 


Svar #3
30. april 2010 af Sejlica (Slettet)

Hej

mange tak, så fik jeg lavet det rigtigt  :)
 


Skriv et svar til: fordampningsvarme for sprit!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.