Matematik

Hjælp

19. april 2010 af hij (Slettet)

hej der er en opgave som jeg ikke helt kan finde ud af.

Vedhæftet fil: matematikk.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af jnl123

a)

Omkreds af en rektangel (minus en kort side) plus omkredsen af en halv cirkel:

O = 300 = 2L + x + 1/2*Pi*x

=>

L = -1/2*x - 1/4*Pi*x + 150

Arealet af en rektangel plus arealet af en havl cirkel:

A = x*L + 1/2*Pi*(1/2*x)^2 = x*L + 1/8*Pi*x^2

Med L indsat fås:

A(x) = x*(-1/2*x - 1/4*Pi*x + 150) + 1/8*Pi*x^2 = -1/2*x^2 - 1/8*Pi*x^2 + 150*x

b)

Differentier funktionen og sæt den lig 0. Find løsningen, og det er x hvor A er størst (det giver 84.01 meter)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af juliejensen1995 (Slettet)

åhh jo, kan du selv:)


Svar #3
19. april 2010 af hij (Slettet)

jeg har faktisk en opgave til som jeg er meget i tvivl om:

Vis, at tredjegradspolynomiet p(x)=2x^3-2x^2-18x+18 kan faktoriseres så
p(x)=2(x-1)(x^2-9) og bestem rødderne for p(x).


Svar #4
19. april 2010 af hij (Slettet)

og tusind tak for hjælpen jnl


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Faktoriseringen p(x) = 2(x-1)(x2-9) viser du simpelt hen ved at gange parenteserne ud og vise, at det er det samme udtryk som den oprindelige definition for p(x). Faktoren (x2-9) kan også let faktoriseres, da den er differens mellem to kvadrater. Dermed får du den fuldstændige faktorisering af polynomiet p(x) og kan dermed let aflæse rødderne i polynomiet.


Svar #6
19. april 2010 af hij (Slettet)

Faktoren (x2-9) kan også let faktoriseres, da den er differens mellem to kvadrater. Dermed får du den fuldstændige faktorisering af polynomiet p(x) og kan dermed let aflæse rødderne i polynomiet.

det sidste stykke forstår jeg ikke rigtig, hvordan skal jeg lave det?


Svar #7
19. april 2010 af hij (Slettet)

kan det så passe at ligningen kommer til at se således ud:
- ½ – 1/8 * ? * x2 + 150 * x. Fordi man kan jo ikke have to x^2 i en ligning?


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6 -7

Jeg mente, at (x2-9) = (x2-32) = (x+3)(x-3) , så du får

p(x) = 2(x-1)(x+3)(x-3) .

Heraf aflæses rødderne til x = 1, x = 3, og x = -3


Svar #9
19. april 2010 af hij (Slettet)

nå nu er jeg med tak :)


Skriv et svar til: Hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.