Matematik

Begrænsninger på TI89

19. april 2010 af Aalborg90 (Slettet)

Jeg skal løse en ligningen f'(x) = 0, hvor Xe[0;2pi]

f(x) = x+2sin(x) - gennem som f(x) på Ti 89

fm(x) = f'(x)

Hvordan er det jeg sætter begrænsningerne ind i solve

solve (fm(x)=0 ...?)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Kender ikke TI-89 solve, men vil det ikke som standard give trigonometriske funktioner et svar i enten [0,2π] eller [-π,π]. Hvis det er første er du jo hjemme, hvis det er anden mulighed kan du jo benytte periodiciteten for trigonometriske funktioner.

Er ligningen i det hele taget ikke så simpel, at det ville være nemmere at løse den i hånden?


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af mathon

     Define f(x) = x+2sin(x)

     solve(d(f(x),x)=0,x)|x≥0 and x<2π


Skriv et svar til: Begrænsninger på TI89

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.