Matematik

Trekanttal.

19. april 2010 af zquu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej!
Her er en opgave som jeg håber at I kan hjælpe mig med:

"Beregn trekanttal nr. 100", ved at bruge formlen Tn = n2 + n / 2
n: Trekanttallets nummer i rækken.
Tn: Trekanttallet.

Altså jeg ved kun hvad ligningen giver, nogle der kan hjælpe?

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt n = 100 i formlen for Tn :. Skriv formlen korrekt : Tn = (n2 + n)/2 = n(n+1)/2

T100 = 100·101/2 = 50·101 = 5050

Dette er også summen af alle de naturlige tal fra 1 til 100.


Skriv et svar til: Trekanttal.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.