Matematik

tangent

19. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

Hej. er gået lidt i stå med den her opgave:

Bestem koordinaterne til det punkt på grafen for f(x)=3x^2-1, hvor tangenthældningen er 3

Jeg ved at a = 3 og så må f'(x) = 3 også, men ved ikke helt hvordan jeg kommer videre.

Håber i kan hjælpe mig med hvad jeg skal gøre :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

Det er den rigtige fremgangsmåde. Differentier f(x) for at finde f'(x)

f'(x) = 6x

Løs f'(x0) = 3 for at finde x-koordinaten, x0, til tangentens skæring.

Brug derefter ligningen for tangenten

y = f'(x0)*(x-x0) +f(x0)


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. april 2010 af mathon

             f '(x) = 6x

             f '(xo) = 6·xo = 3

                         xo = (1/2)

                         f(1/2) = -(1/4)

tangentligningen i ((1/2);-(1/4)) med hældningstal 3:

                      y = 3·(x-(1/2)) + (-1/4)

                      y = 3x - (7/4)

.............

OK - der havde været bud :-)


Svar #3
19. april 2010 af LeaSørensen3 (Slettet)

tusinde tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.