Matematik

hvordan?

19. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

Der står:

Et engelsk firma giver i en vis periode en rabat på 10%. Den engelske moms på firmaets varer er på 19%. Når regningen på et køb laves, kan rabatten trækkes fra før eller efter at momsen lægges til. Betyder det noget for køberen, hvilken rækkefølge, det sker i?

Hvordan kan jeg løse den og argumentere for ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. april 2010 af Melinka (Slettet)

Varen koster x kr.

rabat før moms

Varenspris med rabat: 1x-0,1x=0,9x

med moms: 0,9x+0,19(0,9x)=1,071x

Rabat efter moms

Varenspris med moms: 1x+0,19x=1,19x

med rabat:  1,19x-0,1(1,19x)=1,071x

Gør altså ingen forskel


 


Svar #2
20. april 2010 af Mahal-pigen (Slettet)

jeg forstår den ikke hel!! ahhg.. er lost!


Skriv et svar til: hvordan?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.