Fysik

henfald

27. februar 2005 af søren_sko (Slettet)
radonisotopen 220-Rn henfalder ved alfa-henfald med halveringstiden 55,3sek.
Hvor meget af en oprindelig portion 220-Rn er tilbage efter 4 gange halveringstiden?


tror godt jeg forstår, at man skal bruge
N=N0*e^-kt

???

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. februar 2005 af Epsilon (Slettet)

Det er faktisk ikke nødvendigt, hvis du erindrer, at antallet af kerner halveres hver gang, der er forløbet en halveringstid. Efter 4 halveringstider er det oprindelige antal kerner, No, således reduceret til

N = No*(1/2)^4 = 1/16*No

Bemærk, at dette gælder UANSET hvilken radioaktiv isotop, der er tale om, thi resultatet er uafhængigt af halveringstiden.

//Singularity

Svar #2
28. februar 2005 af søren_sko (Slettet)

jamen skal man så slet ikk bruge oplysnignerne 220-Rn og 55,3sek ???

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. februar 2005 af Mads123 (Slettet)

Nope :)

Svar #4
01. marts 2005 af søren_sko (Slettet)

hmm virker det ikk lidt mærkeligt eftersom opgaven lyder:

"........Hvor meget af en oprindelig portion 220-Rn er tilbage efter 4 gange halveringstiden?"

det svar jeg har fået opfylder ikke rigtigt spørgsmålet, synes jeg.

????

Brugbart svar (0)

Svar #5
01. marts 2005 af QaZZaQ

Jo det gør det faktisk.
Efter 1 halveringstid er der 0.5No tilbage. Efter 2 halveringstider er der 1/4 No tilbage efter 3 halveringstider er der 1/8 No og efter 4 halveringstider er der 1/16 No.
Efter 4 halveringstider er der altså kun 1/16 af den oprindelige mængde tilbage.
4 halveringstider svarer så til 4*56,3 sek, men dette indgår for og så vidt ikke i spørgsmålet

Skriv et svar til: henfald

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.