Matematik

Integralberegning

20. april 2010 af runeakb (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal beregne integrtalet ∫x+1/x2+2x-3 dx

Jeg har prøvet med substitution, hvor jeg substituerede x2+2x-3 = t, men det synes jeg ikke, kunne lade sig gøre...

Jeg har virkelig svært ved integraler, så hvis nogen kunne komme med hink, ville jeg blive glad!


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af mathon

sæt
            u = x2+2x-3  og dermed (x+1)dx = (1/2)du

 hvis der menes
     
            ∫ ((x+1)/(x2+2x-3))dx


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:integral_80.doc

Svar #3
20. april 2010 af runeakb (Slettet)

Tusinde tak for ulejligheden, det var superlækkert!.


Skriv et svar til: Integralberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.