Matematik

Kuglens radius og centrum

20. april 2010 af Pthomas (Slettet)

En kugle er givet ved følgende ligning:

((x2+y2+z2) /9) -9 = 0

Hvordan bestemmer jeg centrum og radius for denne kugle?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. april 2010 af peter lind

Flyt de -9 over på højre side. Gang derefter ligningen med 9.


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

         ((x2+y2+z2) /9) - 9 = 0                                        adder 9

         (x2 + y2+ z2)/9  = 9                                             multiplicer med 9

         x2 + y2 + z2 = 9                                                eller skrevet

         (x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = 92


Svar #3
20. april 2010 af Pthomas (Slettet)

Mange tak.. Det forstår jeg nu :)


Skriv et svar til: Kuglens radius og centrum

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.