Matematik

Opgaveregning

20. april 2010 af xoxo20102010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem førstekoordinaten til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner:
f(x) = x + 200 og g(x) = -3x + 600
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af hvadmeddet (Slettet)

For en skæring må gælde, at f(x)=g(x). Løs derfor

x+200 = f(x) = g(x) = -3x+600

for at bestemme førstekoordinaten, x, til skæringen mellem de to funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen

f(x) = g(x) , altså

x + 200 = -3x + 600


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

f(x) = g(x) ⇔

x + 200 = -3x + 600 ⇔

x+3x = 600 - 200 ⇔

4x = 400 ⇔

x = 100


Skriv et svar til: Opgaveregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.