Matematik

Sammenhæng mellem X og Y - Lineær funktion

20. april 2010 af ShaneM (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey :)
Simpelt spørgsmål, som jeg ikke lige kan huske svaret på:

f(x) = 0,829x + 226,7
x = temperaturen målt i ?
f(x) = tryk målt i Pa

Hvor meget stiger trykket, hver gang temperaturen stiger med 10 ??

Kan ikke helt huske det, men er der ikke en formel hvor man udregner sammenhængen?
Eller skal man bare tage at plugge 10 ? ind på x's plads og udregne trykket?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af Rosekide (Slettet)

Du sætter vel 10 lig med x :)


Svar #2
20. april 2010 af ShaneM (Slettet)

Nej omvendt. 10 er x.
Somsagt så er x = temperaturen målt i grader celsius.

y eller f(x) er trykker målt i Pa.

Der står følgende:
Hvor meget stiger trykket, hver gang temperaturen stiger med 10 (grader celsius)??

Så det skal nok se sådan her ud: f(x)=0,829*10+226,7
jeg mener bare, at jeg kan huske noget med, at dette ikke var 100 % sikkert, og at der findes en formel eller lignende, der undersøger sammenhængen mellem x og y ? :O


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af mathon

generelt:       
         y2 = ax2 + b
         y1 = ax1 + b
  
        (y2-y1) = a(x2-x1)
        Δy = a·Δx

       ........................

specifikt:

      Δy = 0,829·10 = 8,29

   trykket stiger 8,29 Pa hver gang temperaturen stiger 10º


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem X og Y - Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.