Matematik

Ligningssystem

20. april 2010 af MaikenLP (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har et ligningssystem der hedder:

4x + 5y = 13

x - y = 1

og en der hedder:

x + y = 124

x - y = 38

Er der nogle som kan hjælpe mig med hvordan jeg skal gribe opgaven and ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af mathon

I:  4x + 5y = 13
II:  x - y = 1                                 multipliceres med 5 og kaldes III

I:  4x + 5y = 13
III: 5x - 5y = 5                             I og III adderes

    9x = 18
     x = 2                                     som indsat i II: x - y = 1 giver

    2 - y = 1
    y = 1
 


 


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af Proprium (Slettet)

1.

4x + 5y = 13

x - y = 1

 Gang igennem med 4 i den nederste ligning:

4x + 5y = 13

4x - 4y = 4

 Træk den nederste ligning fra den øverste, og isolér y:

4x + 5y - (4x - 4y) = 13 - 4 ⇔

4x + 5y - 4x + 4y = 9 ⇔

5y + 4y = 9 ⇔

9y = 9 ⇔

y = 1

Indsæt y-værdien i én af de to ligninger, og isolér x:

x - 1 = 1 ⇔

x = 2

 _________________________________________________________________________________

2.

x + y = 124

x - y = 38

Træk den nederste ligning fra den øverste:

x + y - ( x - y ) = 124 - 38  ⇔

x + y - x + y = 86 ⇔

2y = 86 ⇔ ...

Og så videre.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Den anden opgave er endnu simplere. Læg først ligningerne sammen, resultat en ligning i x. Træk dem derefter fra hinanden, resultat en ligning i y.


Svar #4
20. april 2010 af MaikenLP (Slettet)

Tak for hjælpen


Skriv et svar til: Ligningssystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.