Fysik

elektrisk energi og effekt

20. april 2010 af camillaa23 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 elektromotorisk kraft = 1,5V

Ri=0,33 omega

Ry = 5,00 omega

beregn den effekt batteriet tilfører kredsen

beregn den effekt som afsættes i henholdvis den ydre resistor og batteriet

beregn den energi som afsættes i henholdvis resistoren og babberiet i købet af 10min

vil bare gerne have formlerne ingen udregninger (;

er på bar bund (: tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. april 2010 af peter lind

Effekt P = U*I = R*I2Find først I af Ohms lov U = R*I

Energi = effekt*tid


Brugbart svar (1)

Svar #2
20. april 2010 af mathon

    Ptotal = ε2/(Ri+Ry)

    Pydre = ε2·(Ry/(Ri+Ry)2)

    Pindre= ε(Ri/(Ri+Ry)2)


Svar #3
20. april 2010 af camillaa23 (Slettet)

 Nice takker ! 


Svar #4
20. april 2010 af camillaa23 (Slettet)

 Men lige et spørgsmål , hvor har du formlerne fra , for sidder og kigger i min bog og min formel samling men kan nada finde ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
20. april 2010 af mathon

udledes af den generelle formel

       P = U2/R
samt
serieforbundne modstande deler spændingen i modstandstallenes forhold


Svar #6
20. april 2010 af camillaa23 (Slettet)

 Altså hvad for en hoved formel har du brugt siden du har isoleret den sådan der (:


Svar #7
20. april 2010 af camillaa23 (Slettet)

P = effekten ?

U = spændingsfaldet ?

R = ressistansen ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
20. april 2010 af mathon

ε = den elektromotoriske kraft


Svar #9
20. april 2010 af camillaa23 (Slettet)

 Ok tak :D Jeg stiller lige et dumt spørgsmål hehe :D 

Hvor ved du fra at man finder Pydre via den her formel  Pydre = ε2·(Ry/(Ri+Ry)2)

altså hvordan ved du at du skal sætte det hele sådan som du har sat det (: måske lidt dumt spørgsmål :D


Brugbart svar (0)

Svar #10
20. april 2010 af mathon

  Ey = Py·t = ε2·(Ry/(Ri+Ry)2)·t

  Ei = Pi·t = ε2·(Ri/(Ri+Ry)2)·t


Brugbart svar (0)

Svar #11
20. april 2010 af mathon

#9

    genlæs #5


Skriv et svar til: elektrisk energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.