Matematik

eksponential og logaritmefunktioner

21. april 2010 af kalle09 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.. sidder og laver matematik.. men er gået i stå. så håber der en der kan hjælpe mig videre..

bestem grundtal for følgende eksponentialfunktion

f(x) = 2x-2*41-x

ved at omskrive regneforskriften vha. potensregnereglerne.

på forhånd tak:)


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af Isomorphician

f(x) = 2x-2*41-x <=>

f(x) = 2x-2*(22)1-x <=>

f(x) = 2x-2*22(1-x) <=>

f(x) = 2x-2*22-2x <=>

f(x) = ......forsøg selv.


Svar #2
21. april 2010 af kalle09 (Slettet)

jeg er sku ikke helt med på hvordan man lige skal gøre det ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. april 2010 af Isomorphician

Potensregnereglen ap*aq = ap+q kan hjælpe dig.


Skriv et svar til: eksponential og logaritmefunktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.