Kemi

saltindhold

21. april 2010 af Nennaz (Slettet)

Saltindholdet i en peberrodssalat ønskes bestem ved titrering. der afvejes 8,18g af salaten i en 100 mL konisk kolbe.
Herefter tilsættes ca. 50 mL demineraliseret vand´, og opløsningen bruges til at koge et par minutter. ved opvarmningen opløses NaCl fra salaten i vandet.
efter afkølingen titreres opløsningen med 0,100 M AgNO3, idet der anvendes en indikator til bestemmelse af ækvivalenspunktet.
når ækvivalenspunktet er nået, aflæses buretten og det konstateres, at der er brugt 11,3 mL af sølvnitratopløsningen.
Reaktionsskemaet for titreringen kan skrives:
Ag+(aq)+Cl(aq) --> AgCl(s)


a) Beregn stofmængden af Ag+, der er anvendt til titreringen.


b) Beregn massen af NaCl i den afvejede portion peberrodssalat.


c) Beregn saltkoncentrationen i peberrodssalaten, idet du angiver resultat som masse % NaCl.


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af CamillaHerskin (Slettet)

a) n(ag+) = c * V = 0,100 M * 0,0113 L = 0,00113 mol

b) n(ag+) = n(Cl) = n(NaCl) = 0,00113 mol

vægten af NaCl finder du ved at bruge formlen m = M * n, hvor n er stofmængden og M er den molare masse.


Svar #2
24. april 2010 af Nennaz (Slettet)

stofmængden er bare resultatet i opgave a) som er  0,00113 ikke?


Svar #3
24. april 2010 af Nennaz (Slettet)

i opgave c bruger jeg formlen c=n/V ikke?

Jeg ved at stofmængden er 0,00113, men hvad er voluemen?  


Skriv et svar til: saltindhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.