Fysik

elektrisk energi og effekt

21. april 2010 af IndiaDesi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Jeg har brug for hjælp til denne opgave.

nogle som vil hjælpe?

i de følgende spørgsmål er apparaterne tilsluttet en stikkontakt, hvor spændingsforskellen mellem de to poler er U = 230 V. i virkeligheden er spændingen en vekselspænding, men vi regner som om der er tale om en konstant jævnspænding.

a. strømmen gennem kogepladen er I = 4,3 A. beregn den effekt, der afsættes i kogepladen. beregn kogepladens energiforbrug op en halv time i kWh.

b. en hårtørrer forbruger en elektrisk effekt på 1,5 kW. beregn strømmen gennem hårtørreren.


Brugbart svar (1)

Svar #1
21. april 2010 af mathon

                     P = U·I

                     E = P·t                             1 J = 2,77778·10-7 kWh

                     I = P/U


Brugbart svar (1)

Svar #2
21. april 2010 af peter lind

Effekt = strømstyrke*spændning


Svar #3
21. april 2010 af IndiaDesi (Slettet)

#1: hvad mener du med dine formler ? er det dem jeg skal bruge for at regne hele opgaven ud ?


Svar #4
21. april 2010 af IndiaDesi (Slettet)

for at beregne den effekt, der afsættes i kogepladen bruger jeg:

P = U * I → P = 230 V * 4,3 A = 989 ? (hvad er SI-enheden? - Ω)


Brugbart svar (1)

Svar #5
21. april 2010 af mathon

   V·A = W


Svar #6
21. april 2010 af IndiaDesi (Slettet)

vil det så sige at det er rigtigt ind til videre?


Brugbart svar (3)

Svar #7
21. april 2010 af mathon

           P = U·I = (230 V)·(4,3 A) = 989 V·A = 989 W


Svar #8
22. april 2010 af IndiaDesi (Slettet)

hvordan beregner jeg så kogepladens energiforbrug op en halv time i kWh ?


Brugbart svar (1)

Svar #9
22. april 2010 af peter lind

Energi = effekt*tid


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. april 2010 af missunknow (Slettet)

hvorfor E = P·t                     1 J = 2,77778·10-7 kWh

nogle som kan regne det ud :s jeg forstår det nemlig ikke :/


Brugbart svar (1)

Svar #11
23. april 2010 af mathon

  

          E = P·t = (0,989 kW)·(0,5 h) = 0,4945 kWh

eller

          E = P·t = (989 J/s)·(1800 s) = 1780200 J

          1780200 J = (1780200 J)·(2,77778·10-7 kWh/J) = 0,4945 kWh


Skriv et svar til: elektrisk energi og effekt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.