Fysik

Henfaldskonstant for Ba-137

21. april 2010 af gymmugger (Slettet)

Jeg har vha lineær regression i min graf fundet frem til følgende ligning:

y = 46,461e-0,005x

Kan jeg læse henfaldskonstanten ud af denne eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. april 2010 af mathon

           k = 0,005                enheden kender kun du


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. april 2010 af mathon

     T½ = 2,552 minutter = 153,12 s

     k = ln(2)/T½ = ln(2)/(153,12 s) = 0,004527 s-1

som passer fint med din k = 0,005 s-1

    


Svar #3
21. april 2010 af gymmugger (Slettet)

 Okay, men mit formål består også i at finde halveringstiden, så jeg går ikke ud fra, at jeg må bruge en tabelværdi i min udregning. Skal jeg så bare bruge 0,005 s-1

Nu satte du forresten en enhed på, er det den jeg skal bruge?


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. april 2010 af mathon

jeg benyttede tabelværdi
for at tjekke ind på lødigheden af dit forehavende :-)
........
du skal så beregne T½

                  T½ = ln(2)/k = ln(2)/(0,005 s-1) = 138,629 s = 2,31 min


               


Svar #5
21. april 2010 af gymmugger (Slettet)

Mange tak! Du er en helt.


Skriv et svar til: Henfaldskonstant for Ba-137

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.