Matematik

HJÆLP!! Vandbeholder

22. april 2010 af MogensE (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Mange huse i grønland har ikke indlagt vand. Vand hentes ved et aftapningssted og opbevares i husene i beholdere af forskellig form. Hvor mange liter vand kan hver af de to beholdere rumme. Den ene er 6.8 dm høj, 7.5 dm lang og 4 dm bred. Den anden er et rør, den er 6.4 dm bred og 6.8 dm høj.

En dag er der 120 liter vand i enkasseformet beholder. Hvor højt står vandet?


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du skal bruge 1 dm3 = 1 liter, og i den anden opgave får du 7,5 dm * 4 dm * h = 120 dm3


Svar #2
22. april 2010 af MogensE (Slettet)

Det bliver da 204 så?       7,5*4*6,8=204


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. april 2010 af mathon

       Vprisme = h·l·b

       Vcylinder = (π/4)·h·d2

       ............

       h = V/(l·b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. april 2010 af mathon

#3 fulgt op

       Vprisme = h·l·b= (6,8 dm)·(7,5 dm)·(4 dm) = 204 dm3 = 204 L

       Vcylinder = (π/4)·h·d2 = (π/4)·(6,8 dm)·(6,4 dm)2 = 218,755 dm3 = 218,755 L

       ............

       h = V/(l·b) = (120 dm3)/((7,5 dm)·(4 dm)) = 4 dm


Svar #5
22. april 2010 af MogensE (Slettet)

Når på den måde! - tak! 


Svar #6
22. april 2010 af MogensE (Slettet)

 Jeg havde fået et helt andet tal, i den sidste opg.


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. april 2010 af Krabasken (Slettet)

Undskyld - jeg havde læst forkert . . .


Skriv et svar til: HJÆLP!! Vandbeholder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.