Matematik

u-substitution?

01. marts 2005 af Jensus (Slettet)
Jeg skal integrere 16x / 9 + 4x^2

Jeg har sat u=9+4x^2 og er gået i stå ved 1/4S16/u du

Er min teknik korrekt, og i såfælde, hvordan kommer jeg videre?

Brugbart svar (0)

Svar #1
01. marts 2005 af frodo (Slettet)

nej, det er ikke helt korrekt! DU får:

du=8x dx

altså får du

int(2/u du)=2int(1/u)

og en stamfunktion til en 1/u, burde være ligetil

Brugbart svar (0)

Svar #2
01. marts 2005 af Duffy

S(16x / (9 + 4x^2))dx =

2*ln(9+4*x^2) + k


Duffy

Skriv et svar til: u-substitution?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.