Matematik

Fremskrivningsfaktoren

22. april 2010 af Kevi (Slettet)

Jeg skal gennemgå et bevis for formel for en fremskrivningsfaktore at der nogle som kan hjælpe med en let en.. :)

Mvh Kevi


Brugbart svar (1)

Svar #1
23. april 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Du kan fremstille det på denn ehr måde: En person sætter a kroner i banken 1/1 2000, dette beløb er vokset efter et år, så han nu har a + renten = a + ar/100) = a*(1+r/100). Den størrelse er nu hans formue, og den bliver også forrentet efter endnu et år, så han nu har a*(1+r/100)*(1+r/100) = a*(1+r/100)2. Du kan nu se, at han efter n år må have a*(1+r/100)n. Så det tal, man hele tiden ganger med er fremskrivningsfaktoren 1+r/100. Er renten for eksempel 4% om året, så står der efter 10 år a*1.0410 kroner på hans konto.


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. april 2010 af mathon

afpudsning:
                      p er procentsatsen eksempelvis 4% pr termin

                      r = p/100 er rentefoden, som er en decimalbrøk eksempelvis 0,04

forholdstal:        
                                      kapital             rente            kapital + rente efter 1 termin
procentsnak                     100                  4                        104
anvendt beregning          1                  0,04                     1,04
                                           k                k·0,04                  k·1,04

        formel          Kn = Ko·(1+0,04)n = Ko·1,04n  efter n terminer

alment:
                           Kn = Ko·(1+r)n


Svar #3
23. april 2010 af Kevi (Slettet)

Tusind tak..


Skriv et svar til: Fremskrivningsfaktoren

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.