Matematik
normalvektor
01. marts 2005 af
Malleh (Slettet)
Kan det passe at normalvektoren til xy-planen er (1,1,0)??
Svar #2
01. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
Malleh:
En normalvektor n til xy-planen er parallel med z-aksen. Så enhver vektor på formen
n_k = k*(0,0,1) = (0,0,k)
for k E R\\{0} kan bruges. Specielt er den tredie standardbasisvektor i R^3
n_1 = (0,0,1)
en sådan normalvektor (jf. #1).
Bemærk i øvrigt, at man taler om en normalvektor og ikke normalvektoren, eftersom der er uendeligt mange normalvektorer til en plan, medmindre der er specificeret yderligere restriktioner (fx krav om bestemt længde og/eller orientering).
//Singularity
En normalvektor n til xy-planen er parallel med z-aksen. Så enhver vektor på formen
n_k = k*(0,0,1) = (0,0,k)
for k E R\\{0} kan bruges. Specielt er den tredie standardbasisvektor i R^3
n_1 = (0,0,1)
en sådan normalvektor (jf. #1).
Bemærk i øvrigt, at man taler om en normalvektor og ikke normalvektoren, eftersom der er uendeligt mange normalvektorer til en plan, medmindre der er specificeret yderligere restriktioner (fx krav om bestemt længde og/eller orientering).
//Singularity
Skriv et svar til: normalvektor
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
