Matematik

omvendt funktion

23. april 2010 af raive (Slettet)

hey gutter og gutinder...

jeg sidder her en fredag aften og vil gerne hurtigt ud og nyde en fad, men skal lige lave min matematik færdig, og er nu stød hoved først ind i en mental blokade.

hva er den omvendte funktion af:

h(x)=ln(25x-5+e^-7)+7/10 ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Skriv det som

y = ln(25x - 5 + e-7) + 7/10 .

Den omvendte funktion udtrykker x som funktion af y. Vi isolerer x:

ln(25x - 5 + e-7) = y-7/10 ,

25x - 5 + e-7 = ey-7/10

x = h-1(y) = (5 - e-7 + ey-7/10)/25


Svar #2
24. april 2010 af raive (Slettet)

sorry skrev forkert...

ligningen var (ln(25x-5+e^-7)+7) / 10


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

OK, det sædvanlige sløseri med parenteserne. Men det ændrer ikke ved fremgangsmåden:

y = (ln(25x-5+e-7)+7) / 10

ln(25x-5+e-7) = 10y -7

25x-5+e-7 = e10y-7

x = h-1(y) = (5 - e-7 + e10y-7)/25


Skriv et svar til: omvendt funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.