Matematik

f(x) = b*a^x

25. april 2010 af Magnus22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej, jeg sidder med en opgave, som jeg ikke kan finde ud af.. jeg ved at jeg skal bruge formlen: f(x) = b*a^x

Er der ikke en som vil lave bare opg a) med mellemregninger så jeg kan se hvordan det skal gøres (skal lige siges, jeg har prøvet i snart 1 time) :s

Befolkningstallet i Danmark var i 1981 5.124.000 personer og i 1984 5.112.000 personer. Vi anta-ger, at personantallet i perioden aftog eksponentielt.
a) Bestem en forskrift for befolkningstallet f(x) som funktion af antal år x efter 1981.
b) Bestem det procentvise fald pr. år (med 3 decimaler).
c) Beregn det forventede befolkningstal i år 2000, hvis udviklingen fortsætter.
d) Undersøg evt. vha. Danmarks Statistik antallet af personer i Danmark i år 2000. Hvordan passer dette antal med den udarbejdede model?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. april 2010 af Isomorphician

Brug enten:

a = x2-x1√(y2/y1)

b = y0/ax0

eller opstil to ligninger med to ubekendte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. april 2010 af mathon

du fik svar
i


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. april 2010 af mathon


Skriv et svar til: f(x) = b*a^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.