Religion

HJÆLP! hvordan forklare kristendommen at jesus er både gud og menneske?

26. april 2010 af Xenu (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej alle:) jeg har virkelig brug for hjælp. jeg har fået nogle spørgsmål af min lære vedrøende kristendommen, men jeg kan ikke svare på disse 3 spørgsmål. håber i kan hjælpe.

1. hvardan forklare kristendommen at jesus er både gud og mennneske?

2. hvorfor indtager gud menneskeform ifølge kristendommen?

3. hvilken forskel er der på jødernes og de kristnes opfattelse af synder?


Brugbart svar (3)

Svar #1
27. april 2010 af Raq (Slettet)

Halløj (:

Nu har jeg ikke haft Religion i lidt tid, men jeg menes at huske at Jesus var menneske og gud fordi han kunne dø som et menneske, da han så døde genopstod han som en gud.
Du kan sætte det op i en form for tabel

Jesus som gud:
Han blev tilbedt
Han blev kaldt Gud
Han blev kaldt Guds søn
Han var fri af synd
Han var "alvidende"
Han gav evig liv

VS

Jesus som mand:
Han tilbedte Gud/Fader
Han blev fristet
Han havde en krop af kød og blod
Han lærte
Han døde

Jeg kan ikke lige komme med et konkret svar til 2.'ern

3. Det er en lidt tricky en, men i kristendom ser man mest på synd som noget man 'er' og 'gør', man synder hvis man vil kontrollere sin egen skæbne fremfor at lade gud være sin vejleder. Men man synder også ved at bryde de 10 bud overfor andre menneske.
Jødernes syn på synd er basalt det samme, blot meget mere seriøse. Det er en synd at tænke på at bryde Buddene, de har også en del flere bud, 612 eller 613 tror jeg det er, jøderne ser ikke 'synd' som noget man 'er', men hellere noget man kan.

Jøderne: Synd = Helvede, ingen synd = Himlen
Kristendommen: Synd = Helvede (medmindre man beder tilgivelse og vil modtage Guds "nåde"), ingen synd = Himlen

Det var lige hvad jeg kunne komme på, håber det var til nogen hjælp (:


 


Brugbart svar (3)

Svar #2
27. april 2010 af Niniel (Slettet)

2. Gud blev menneske (igennem Jesus - treenighed og alt det der) fordi menneskene ved syndefaldet - da de spiste af træet - begik en synd for hvilken de faktisk var dømt til Helvede. Det var gud ikke interesseret i da han jo egentlig elsker menneskene. Derfor lod han Jesus blive menneske, men i modsætning til alle os andre så er han syndfri. Da gud så ofrer ham på korset så lader han Jesus bære vore synder for os så vi ikke vil blive straffet. Men Jesus kunne kun være denne stedfortræder for os hvis han netop var menneske. Derfor blev gud menneske.


Svar #3
19. maj 2010 af Xenu (Slettet)

ok mange tak skal i have, det har været en stor hjælp:)


Skriv et svar til: HJÆLP! hvordan forklare kristendommen at jesus er både gud og menneske?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.