Matematik

Definitionsmængde

26. april 2010 af JonLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Kan nogen hjælpe med følgende?

Bestem Dm(f), hvor f(x)=(1/3)x3+(3/2)x2-4x+2, så Vm(f)=[-(1/6);(61/3)] 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Start med at bestemme monotoniforhold og lokale ekstrema for f(x) . Så bliver det klart, hvordan du kan bestemme en definitionsmængde for f med den angivne værdimængde.


Svar #2
26. april 2010 af JonLar (Slettet)

 Det er jeg ikke helt med på. Altså ved godt, hvordan jeg bestemmer monotoniforholdene men kan ikke komme videre derfra


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du finder, at f'(x) = 0 for x=-4 og x=1 . Da fortegnsvariationen for f'(x) er + 0 - 0 + , fremgår det, at f(x) har lokalt maksimum for x=-4, og lokalt minimum for x=1 . Vi finder nu f(-4) = 61/3 og f(1) = -1/6 . Da f(x) er kontinuert, afbildes hele intervallet [-4 ; 1] på intervallet [-1/6 ; 61/3] .


Svar #4
27. april 2010 af JonLar (Slettet)

 jamen f(-4) giver da 62/3??


Skriv et svar til: Definitionsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.