Matematik

hjælp

27. april 2010 af Milll (Slettet)

Hej :) jeg sidder med en opgave som jeg ikke kan finde ud af :(

En funktion f er bestemt ved f(x)=x+2sinx, xE[0;2*PI]

a) løs ligningen f'(x)=0, og gør rede for monotoniforholdene for f.

tak på forhånd
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Vi har

f'(x) = 1 + 2cos(x) .

Løs ligningen f'(x) = 1 + 2cos(x) = 0 ⇒ cos(x) = -1/2 , 0 ≤ x ≤ 2π


Svar #2
27. april 2010 af Milll (Slettet)

hvordan får du din f'(x) til det når jeg regner på lommeregneren får jeg en helt andet tal


Svar #3
27. april 2010 af Milll (Slettet)

nu er jeg lidt med , men løsningen til f'(x) = 0 er det bare cos(x) = -1/2


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Nej, du skal løse ligningen cos(x) = -1/2 , 0 ≤ x ≤ 2π, dvs. finde de x, for hvilke cos(x) = -1/2. I intervallet [0; 2π] er det tallene x = 2π/3 og x = 4π/3 .


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.