Matematik

Polynomier

27. april 2010 af martinweber (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej, tænkte på lidt hjælp til de her opgaver ;)  evt. nogle formler eller nogle udregninger.. er selv helt sat af i polynomier

Opgave 226: Opskriv et trejdegradspolynominum med rødderne 1, 4 og 5. Tegn Grafen

 

Opgave 227: Opskriv et fjerdegradspolynominum med rødderne -3, -1, 5 og 6. Tegn grafen

 

Opgave 223: Faktorisér polynomiet p(x) = x6 – 18x4 – 25x3 + 74x2 + 190x + 168, og angiv antallet af rødder. Bestem derefter rødderne.

 

Opgave 224: Givet: p(x) = 2x3 + 7x2 + 33x – 18. Løs ligningen p(x) = 0. Tegn grafen for p(x). Faktorisér p(x) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

226) f(x) = (x-1)(x-4)(x-5)

227) f(x) = (x+3)(x+1)(x-5)(x-6)

223) Hint x=3 og x=4 er rødder


Svar #2
27. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Tak ;) 

Har du nogle udregninger


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 - Udregninger? Kan du ikke selv gå videre herfra?


Svar #4
27. april 2010 af martinweber (Slettet)

 Kan ikke rigtig komme videre derfra ? sagde også at jeg var på bar bund :(


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

I #1 gav jeg dig svaret på 2 af opgaverne og vink til den tredje. Så kan du vel ikke være helt på bar bund længere?


Skriv et svar til: Polynomier

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.