Matematik

Trekants beregning

27. april 2010 af MaleneLar (Slettet) - Niveau: A-niveau

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver, er kørt fast? (:

1) I trapezet ABCD er siden AD parallel med siden BC, /_A=68º, |AD|=12, |AB|=5 og |BC|=4.

Beregn den ukendte side og de ukendte vinkler i trapezet.

Diagonalernes skæringspunkt kaldes S. Beregn længden af linjestykket AS.

2) I en trekanterne ABC og A´B´C´ er vinkel A=vinkel A´ og vinkel B = vinkel B´. Endvidere er |AC|=2 og |A´C´|=6. Arealet af trekant A´B´C´ er 21.

Beregn i trekant ABC længden af højden fra vinkel B.

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. april 2010 af Fourier (Slettet)

Du kunne starte med at skrive dine egne tanker op.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du har slet ingen bud på opgavernes løsning?

I opg. 2) skal du benytte dig af, at de to trekanter er ensvinklede. Det betyder, at forholdet mellem ensliggende sider er konstant.


Skriv et svar til: Trekants beregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.