Matematik

integralregning

27. april 2010 af harbour (Slettet)

bestem den stamfunktion til funktionen g(x)=2/x, hvis graf har linjen med ligningen y = 0.5x+3.5 som tangent


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. april 2010 af NejTilSvampe

G(x) =  ∫g(x)dx = 2*ln|x| +k

g(x) = 0,5 => x = 4

G(4) = 0,5*4+3,5 

2*ln|4| + k = 0,5*4+3,5  => k = ?


Svar #2
27. april 2010 af harbour (Slettet)

jeg ved at facit er G(x)= 2ln(x)+5.5-4ln(2)

men hvordan kommer kan frem til det


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. april 2010 af mathon

     stamfunktionen hedder G(x)
dens afledede

      G'(x) = g(x) = 2/x         x≠0

      G'(xo) = 2/xo = 0.5      (hældningstallet for tangenten y = 0.5x+3.5)
hvoraf
                   xo = 4
                   yo = 0.5·4+3.5 = 5.5

       G(x) = 2·ln|x| + k    gennem (4;5.5)

       5.5 = 2·ln|4| + k

       k = 5.5 - 2·ln(22) = 5.5 - 4ln(2)

       G(x) = 2·ln|x| + (5.5 - 4ln(2))


Svar #4
28. april 2010 af harbour (Slettet)

hej mathon tak for din hjælp men hvis man har en stamfunktion som skal blive til en funktion havd gør man så:

fx:

f(x)=27

g(x)=2x+3

h(x)=6-8x

m(x)=-5/x^2, x>0

hvordan regner man det ved du også hvordan man taster det ind i CAS?


Brugbart svar (1)

Svar #5
28. april 2010 af mathon

...uklart spørgsmål

en stamfunktion er jo en funktion?


Skriv et svar til: integralregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.