Kemi

husholdningseddike

27. april 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

Jeg skal svare på

Hvor mange mol CH3COOH var der så i de 20 mL fortyndet opløsning?
 

Ethansyrens koncentration kan beregnes, når man kender opløsningens volumen (rumfang, i
milliliter), samt volumen og rumfang for den tilsatte opløsning af natriumhydroxid.

hvordan ??

jeg ved at det er formlen c = n/V

og for tilsatte NaOH c = 0.1 mol/L og n = 0.0016 mol og V = 0.016 L


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af dnadan (Slettet)

Hvis du kigger på reaktionsskemaet:

CH3COOH+NaOH -> CH3COONa+H2O

Ses det, at 1 mol eddikesyre ækvivalerer med 1 mol natriumhydroxid. Dvs. ækvivalenspunktet ved titreringen gælder at n(NaOH)=n(CH3COOH)

Herefter findes koncentrationen ved

c=n/V(som du også så fint skriver), hvor V(Ch3COOH)=20mL og n(CH3COOH)=n(NaOH)


Svar #2
28. april 2010 af rikkemichellemaibirk (Slettet)

jamen.. så finder jeg jo koncentrationen..

hvis jeg siger 0,0016 mol / 0.020 L

hvis det bare er hvor mange mol CH3COOH der var i de 20 mL er svaret så bare 0.0016 mol, da det er så mange mol der bruges af NaOH før ækvivalerings punktets nås,,


Skriv et svar til: husholdningseddike

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.