Kemi

maksimal stofmængdekoncentration

28. april 2010 af Maria Knudsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har en opgave her som jeg ikke aner hvordan jeg skal gribe an:

Resveratrol har molekyleformlen C14H12O3.

rødvin fra Spanien har en koncentration af Resveratrol på 1,92 - 12,6 mg/L.

beregn den maksimale stofmængdekoncentration af Resveratrol i rødvin fra Spanien.

På forhånd tak for hjælpen :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

      1 liter spansk rødvin indeholder maksimalt 12,6 mg = 0,0126 g C14H12O3

       M(C14H12O3) = (14·12,011 + 12·1,0079 + 3·15,999) g/mol = 228,2458 g/mol

      1 liter spansk rødvin indeholder maksimalt (0,0126 g)/(228,2458 g/mol) = 5,52·10-5 mol

       den maksimale stofmængdekoncentration af Resveratrol i spansk rødvin
       er således

                      c = (5,52·10-5 mol)/(1 L) = 5,52·10-5 M = 55,2·(10-6 M) = 55,2 µM
 


Skriv et svar til: maksimal stofmængdekoncentration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.