Matematik

Vis punkterne ligger på parablen!

28. april 2010 af BigNTasty (Slettet) - Niveau: A-niveau

HEY!

min opg. lyder: Vis, at punkterne A (2.3) og B (5.6) ligger op parablen med ligningen y= x^2 -5x +11.

HOW TO DO IT :S? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

    f(x) = x2 -5x +11

    hvis
                f(2) = 3 og f(5) = 6 ligger
    ligger
                A (2,3) og B (5,6) på grafen for f(x)


Svar #2
28. april 2010 af BigNTasty (Slettet)

Tror ikke jeg helt har forstået.

Hvorfor ligger de derpå? 


Svar #3
28. april 2010 af BigNTasty (Slettet)

Arh... Hehe I see... TAKKER :D! 


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af Zeimon (Slettet)

Til en anden gang, glemmer du y-værdien, og sætter x0 ind på x0's plads, hvis y så er = y0 ligger punkterne altså på ligningen.


Skriv et svar til: Vis punkterne ligger på parablen!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.