Fysik

absorption - gammestråling i aluminium

28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

Hej, jeg har lavet et forsøg og fået nogle resultater, som jeg har vedhæftet.

og jeg skal svare på følgende:


Foretag en afbildning af intensiteten som funktion af tykkelsen.

Tegn i det sidste tilfælde den bedste rette linje gennem punkterne

Hvordan ser man, at intensiteten aftager eksponentielt gennem aluminium

og sidst og ikke mindst   bestem halveringstykkelsen x1/2  ud fra grafen og beregn derefter absorptionskoefficienten-


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. april 2010 af mathon

hvis du har en ret linje på
enkeltlogaritmisk papir

gælder                  log(I) = -k·x + log(Io)        hvor k = µ/ln(10)
dvs
                              log(I) = -(µ/ln(10))·x + log(Io)

                              ln(10)·log(I) = -µ·x + ln(10)·log(Io)

                              ln(I) = -µ·x + ln(Io)

                              ln(I) - ln(Io) = -µ·x

                              ln(I/Io) = -µ·x

                              I/Io = e-µ·x

                              I = Io·e-µ·x


Svar #2
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

kan man ikke bare tegne grafen på excel ?


Svar #3
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

nu har jeg også lagt det ind på som et doc dokument, så alle kan åbne det, har virkelig brug for hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3 - Det er jo stadig et .docx dokument. Prøt at gemme det i .doc format.


Svar #5
28. april 2010 af Peterhansen92 (Slettet)

sådan:


Skriv et svar til: absorption - gammestråling i aluminium

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.