Matematik
forskrift via hældningskoef.
02. marts 2005 af
microfiber (Slettet)
Hvordan er det lige at man finder en forskrift udelukkende via hældningskoefficienten?
-Også den viden at den er tangent til en parabel.
-Også den viden at den er tangent til en parabel.
Svar #1
02. marts 2005 af MMøller (Slettet)
Du kender vel det punkt hvor tangenten tangerer parablen - ellers kan du finde det, så har du et punkt og en hældningskoefficient:
y-y(o)=hk(x-x(o))
Med y(o) og x(o) mener jeg det fundne punkt.
y-y(o)=hk(x-x(o))
Med y(o) og x(o) mener jeg det fundne punkt.
Svar #2
02. marts 2005 af microfiber (Slettet)
Nej, jeg kender parablen, ikke det punkt hvor tangenten tangere i. Og så hældningskoef.
Svar #3
02. marts 2005 af Epsilon (Slettet)
#2: Det ville være lettere at vejlede, hvis du opskrev den konkrete opgavetekst. Jeg forstår indlægget således, at du ønsker en ligning for en linie, som er tangent til parablen, når liniens hældningskoefficient (alpha) er kendt.
Andengradspolynomiet, der har parablen som graf, er på formen
p(x) = ax^2 + bx + c, a ikke-0
Ved at differentiere p og løse ligningen
p'(x0) = alpha
fastlægges x-koordinaten x0 til røringspunktet (x0,y0). Andenkoordinaten y0 kan så findes af p;
y0 = p(x0)
og med kendskab til (x0,y0) samt alpha, kan en ligning for tangenten bestemmes.
//Singularity
Andengradspolynomiet, der har parablen som graf, er på formen
p(x) = ax^2 + bx + c, a ikke-0
Ved at differentiere p og løse ligningen
p'(x0) = alpha
fastlægges x-koordinaten x0 til røringspunktet (x0,y0). Andenkoordinaten y0 kan så findes af p;
y0 = p(x0)
og med kendskab til (x0,y0) samt alpha, kan en ligning for tangenten bestemmes.
//Singularity
Skriv et svar til: forskrift via hældningskoef.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
