Matematik

cos-1-problem

29. april 2010 af sjoller1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej folk,

Jeg har været oppe hele natten for at løse nogle opgaver, men nu slår jeg hovedet ind i en væg pga. garanteret noget, der er en kombination af træthed, koffeinrus og rendyrket idioti fra min side.

Anyway.

Det forholder sig således, at jeg legede lidt med en ret simpel opgave, hvor jeg skal finde vinkel v i en trekant.

Det ret simpelt, eftersom at jeg kender længden på den modstående katete, som er 2, mens den hosliggende er 5,5.

Når jeg dog forsøge cos-1 og sin-1 får jeg "DOMAIN Error", hvilket jeg vitterligt ikke fatter. Hjælp?!


Brugbart svar (1)

Svar #1
29. april 2010 af mathon

                 
           V = tan-1(2/5,5) ≈ 20º

eller
           c = (22+5,52)½ = 5,85235

           V = cos-1(5,5/5,85235) ≈ 20º
 
           V = sin-1(2/5,85235) ≈ 20º
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. april 2010 af Lukka (Slettet)

Tja- du kan da ikke tage sin-1 af noget som er større end nul. Hvis trekanten er retvinklet ville jeg bruge tangens-1(modst / hosl). Det går nok bedre hvis du fik en lur :-)


Svar #3
29. april 2010 af sjoller1 (Slettet)

Tak for det hurtige svar. Jeg kom i tanke om præcis det, I nævnte og fik resultatet ~19,98 ~20

Lukka, jeg ville gerne tage en lur, men det her skal færdiggøres ASAP. =)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. april 2010 af NejTilSvampe

 #2

" Tja- du kan da ikke tage sin-1 af noget som er større end nul. " 

-  sin-1(0,5) = 30  <-- gik da meget godt :S

tror du mente "...af noget som er større end 1 og mindre end -1." 


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. april 2010 af Lubas (Slettet)

 Du kan ikke bruge sin-1 eller cos-1 hvis du ikke har hypotenusen, så skal du bruge tangens eller regne hypotenusen ud.


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. april 2010 af Lukka (Slettet)

hehe-ja selvfølgeligt ...


Skriv et svar til: cos-1-problem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.