Matematik

Differentialligning

29. april 2010 af XiphiasFO (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vi er for kort tid siden begyndt på differentialligninger og jeg har svært ved at fatte det hele. En af opgaverne lyder således:

En funktion f er løsning til differentialligningen
dy/dx=(x(y^2+1))/2y


og grafen for f går gennem punktet P(3,1).
a) Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i P.
b) Bestem forskrift og definitionsmængde for f.
 

Jeg har beregnet a) og fundet en forskrift i spørgsmål b). Se vedhæftet fil.

Er der nogen der kan tjekke om mine beregninger er korrekte og forklare mig hvordan jeg bestemmer definitionsmængden ud fra den fundne forskrift?

Tak på forhånd.

Vedhæftet fil: Differentiallingning.docx

Svar #1
29. april 2010 af XiphiasFO (Slettet)

jeg vedhæfter lige en word2003 version også

Vedhæftet fil:Differentiallingning.doc

Svar #2
29. april 2010 af XiphiasFO (Slettet)

Jeg tror jeg har fundet en fejl i b).

Ved at indsætte P(3,1) i y=√(e^(½x^2-3,807)-1) og  y=-√(e^(½x^2-3,807)-1)

har jeg fundet ud af at punktet P  kun ligger på funktionen  y=√(e^(½x^2-3,807)-1) og ikke på den negative funktion y=-√(e^(½x^2-3,807)-1)

men jeg mangler stadig definitionsmængden


Svar #3
29. april 2010 af XiphiasFO (Slettet)

anyone?


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.