Kemi

Mængdeberegning

30. april 2010 af Hårdtarbejdene (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hvordan finder jeg stofmængden af Fe++ ??

Har følgende titreringsreaktion: Fe++ + MnO4- --> Fe+++ + Mn++


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Jmjohansen (Slettet)

 du kender koncentrationen af din titrator. Du kender volumet af tilsat titrator. Så omregner du stofmængden af din titrator og alt efter reaktionen kan du regne din koncentration af din ukendte direkte.


Svar #2
30. april 2010 af Hårdtarbejdene (Slettet)

Fremstilles jern(II)sulfat angives det, at saltet udkrystalliserer som et heptahydrat, FeSO4.7H2O. Antallet af krystalvand kan dog variere og målet med øvelsen er at bestemme antallet af vandmolekyler i jern(II)sulfat.
Vandindholdet kan bestemmes indirekte ved titrering med kaliumpermanganat. Opløses en kendt mængde jern(II)sulfat, frigøres Fe++ der reagerer med permanganat i sur opløsning:

0,30-0,40g Jern(II)sulfat afvejes med en nøjagtighed på 0,001g. Saltet opløses i 50 mL 1M svovlsyre i en 250 mL konisk kolbe.
Fra burette tilsættes dråbevis 0,02M kaliumpermanganat til første blivende rødfarvning.
 

Afvejet masse af jern(II)sulfat. hydrat: 0,308 g.
forbrugt mL 0,02M kaliumpermanganat: 10,8 mL
 

Kan du præcisere det du har skrevet med de informationer jeg har oplyst nu ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. april 2010 af mathon

se


Svar #4
30. april 2010 af Hårdtarbejdene (Slettet)

Mange tak (:

Har bare et sidste spørgsmål: Hvad skal jeg gøre når jeg skal beregne stofmængden af FeSO4

Skal jeg sige 0,308g / 151,88g/mol = 0,00203 mol ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
01. maj 2010 af mathon

n(Fe(II)SO4*7H2O) = (0,308g/(151,88+7·18,02) g/mol) = 0,001108 mol


Skriv et svar til: Mængdeberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.