Matematik

Isoléring

30. april 2010 af zuku (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej..

Jeg kan ikke komme videre i denne opgave, så jeg håber I vil hjælpe.

Opgaven er således:

Idealgasloven er en ligning, som angiver sammenhængen mellem en indespærret gasmængdes tryk (p), rumfang (V), stofmængde (n) og den absolutte temperatur (T):

p*V=n*R*T

R er gaskonstanten 0,0831.

- Isolér på skift de fire ubekendte. Overvej hvilke par af udbekendte der er proportionale og hvilke, der er omvendt proportionale, hvis de øvrige holdes konstante. 

---------

Dette har jeg fund frem til indtil videre:

isolere V       V=n*R*T / P

M. v. h. Zuku. 


Brugbart svar (1)

Svar #1
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

V = nRT/P

P = nRT/V

n = PV/(RT)

T = PV/(nR)


Svar #2
01. maj 2010 af zuku (Slettet)

 Mange tak. Det var dejligt. 


Skriv et svar til: Isoléring

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.