Matematik

geometri

30. april 2010 af larsen1111 (Slettet)

har fundet ud af det


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. april 2010 af Andersen11 (Slettet)

a) I trekant ADB kender vi de to vinkler A og ADB, og dermed også den tredje vinkel = 180-A-ADB . Vi kender den ene sidelængde BD, så vi kan bruge sinusrelationerne til at bestemme de to andre sidelængder AD og AB:

sin(A)/|BD| = sin(ABD)/|AD| = sin(ADB)/|AB|

b) Trekant BCD er retvinklet og ligebenet. Vi kender hypotenusen BD og kateterne CD og BC er da hver = |BD|/√2 .

c) Firkantens areal er summen af arealerne af de to trekanter ADB og BCD.


Svar #2
01. maj 2010 af larsen1111 (Slettet)

tak for hjælpen andersen, jeg endte med at regne det ud selv, havde bare svært ved at komme igáng.


Skriv et svar til: geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.