Matematik

isolere x

01. maj 2010 af dennise (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan isolere man x

                                        18=15^x   ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2010 af peter lind

Tag logaritmen på begge sider af lighedstegnet.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. maj 2010 af multi376 (Slettet)

log(18)=log(15^x)

log(18)=x*log(15)

x=log(18)/log(15)


Brugbart svar (1)

Svar #3
01. maj 2010 af mathon

                                      18 = 15x

                                      ln(18) = ln(15)·x

                                      x = ln(18)/ln(15) = log(18)/log(15)


Skriv et svar til: isolere x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.