Matematik

Integral og differentialkvotient

01. maj 2010 af Lakana (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har forstået at integralet til en funktion og differentialkvotienten af en funktion er to modsatte processer (F'(x)=f(x)), men hvorfor? Jeg kan ikke se sammenhængen mellem arealet under en graf og tangenthældningen til en graf.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

 hvis du har funktionen f(x)=x^2

Så er det her du starter. Du kan nu differentiere funktionen til: f'(x)=2x

Du kan vælge at integrere funktionen til F(x)= 1/3*x^3

f'(x) bruger du til at finde hældningen i et punkt.

F(x) bruger du til at finde arealet under fra grafen mellem 2 punkter.


Svar #2
01. maj 2010 af Lakana (Slettet)

Men hvorfor er de to processor modsætninger? Hvordan hænger tangent og areal sammen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. maj 2010 af Pain Pwnage (Slettet)

 du går hver sin vej fra f(x).

Kan ikke se hvordan tangent og areal direkte hænger sammen i og med du ikke kan finde et areal i et punkt.

Kan ikke rigtig se hvad du mere leder efter.


Skriv et svar til: Integral og differentialkvotient

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.