Fysik

Det matematiske pendul

01. maj 2010 af Isbilen4 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg er ved at lave en rapport om det matematiske pendul.

Der gælder at T = k * L^0,5

Den teoretiske værdi af konstanten k er k = 2π / √g   - hvorfor er den det??


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. maj 2010 af mathon

fordi
for små udsving

                             T ≈ 2π·√(L/g) = 2π/√(g)·√(L) = (2π/√(g))·√(L) = k·√(L) = k·L0,5

........................

    √(a/b) = √(a)/√(b)


Svar #2
01. maj 2010 af Isbilen4 (Slettet)

 Tak for svaret. Men jeg kan bare ikke helt se hvorfor 2π/√g = k ??

Kalder man bare 2π/√g for en konstant??


Svar #3
01. maj 2010 af Isbilen4 (Slettet)

Nåå. Nu kan jeg godt se det :)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Det matematiske pendul

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.