Matematik

Reducering

01. maj 2010 af Lin@_ (Slettet)

Hej, jeg skal reducere udtrykket:

(p-2q)2+4pq-(p-q)(p+q)

jeg få det til at være 2q2-2pq, men er ikke helt sikker.

Jeg har vedhæftet mellem regningerne. Så I kan lige tjekke, hvor fejlen ligger. Håber jeg hører fra jer.

Vedhæftet fil: Mat.doc

Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

(p-2q)2 + 4pq -(p-q)(p+q)  =  p2 +4q2 -4pq +4pq -(p2 -q2)  = p2 +4q- p2 +q=  5q2 

Du har lavet fejl da du gangede  parantesen (p-q)(p+q)


Brugbart svar (1)

Svar #2
02. maj 2010 af ramme2 (Slettet)

- (p-q)(p+q) = - p2 + q2

du har også lavet fejl da du gangede (p-2q)2 = P2 + 4q2 - 4pq
 


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.