Matematik

Ligning!

02. maj 2010 af Arkimedesanton (Slettet) - Niveau: 9. klasse

denne ligning er til besvær': x2+2 =3x2-16

1. Hvordan gør man.. ved godt at man flytter + 2 over så -16 bliver -14! 

2. Problemet er: Hvordan flytter man potens. På den samme måde som man flytter basale regnearter f.eks. +3


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af mathon

                   2x2 - 18 = 0

                   2(x2 - 9) = 0

                   2(x2 - 32) = 0

                   2(x+3)(x-3) = 0


Svar #2
02. maj 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

 Hvordan fik du 2x2 

- Ved at gange x2 med x2 ? 


Svar #3
02. maj 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Når... Jo! det er jo rigtigt. Hvorfor overså jeg -2 -16=18! Nåårr


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. maj 2010 af NejTilSvampe

 3x^2 - 1x^2 = (3-1)x^2 =2x^2

2x^2 - 18 = 0

x^2 - 9 = 0

x = ±√9 = ±3


Svar #5
03. maj 2010 af Arkimedesanton (Slettet)

Mange tak! 


Skriv et svar til: Ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.