Matematik

færdighedsregning

02. maj 2010 af alexander1616 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej, der er nogle opgaver i min færdighedsregning som giver mig problemer, derfor vil det glæde mig meget hvis der er nogen som gider at forklare mig hvordan man regner sig frem til det rigtige resultat. mange tak på forhånd.

Giv overfaldens areal af kassen. og kassen har disse mål:  L=4dm,  B=15cm,  H=2,5dm.

giv rumfanget af kassen. Det har jeg selv regnet lidt ud, men ved ikke helt om det er rigtigt, så her er min udregning. 

jeg har lavet 4dm og 2,5dm om til cm, og så har jeg ellers bare gange de tre tal sammen, og det får jeg til det her = 15000cm3.

Den sidste opgave jeg ikke helt kunne finde ud af er denne her:

hvor mange liter kan kassen indeholde?


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. maj 2010 af jesperher (Slettet)

hint:

1 liter = 1dm^3

så hvis du lavede B om til decimeter og så udregnede rumfanget ville du få det i liter


Svar #2
02. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

mange tak for det.

men kan du måske også forklare mig, hvordan man løser den første opgave jeg skrev: 

Giv overfaldens areal af kassen. og kassen har disse mål: L=4dm, B=15cm, H=2,5dm.


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. maj 2010 af jesperher (Slettet)

hvis kassen har:

2 sider af L*H

2 sider af B*H

top og bund er samme størrelse: L*B

de forskellige arealer for hvert regtangel plusser du sammen og får så det samlede overflade areal


Svar #4
03. maj 2010 af alexander1616 (Slettet)

mange tak for det (; det hjalp mig virkelig


Skriv et svar til: færdighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.