Matematik

Monotoniforhold

02. maj 2010 af Sneakes (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hey Studieportalen .. Kan simpelthen ikke finde ud af at finde monotoniforholdene. Håbede lidt der var en som kunne hjælpe. På forhånd tak. Opgaven lyder:

En funktion f er givet ved:


f(x) = x^3 − 4x^2 − 11x + 30

Bestem monotoniforholdene for f


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2010 af Isomorphician

Find f'(x), sæt den lig 0 og løs.


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. maj 2010 af nisse_manden (Slettet)

 f(x) = x^3 − 4x^2 − 11x + 30

derfor er:

f ' (x) = 3x^2 - 8x - 11

solve( 3x^2 - 8x - 11 = 0 ,x )

x = -1 og x = 11/3

så laver du en monotonilinje og på den måde ser hvad x er stigende fra og hvornår den er aftagende!

en smart måde er fx at vælge at se på punkterne -2, -1, 0, 11/3, 4


Skriv et svar til: Monotoniforhold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.