Fysik

ellære

02. maj 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Hej!

Jeg er gået ret så kold over denne opgave ig vil være glad for noget hjælp:

Beregn den maksimale hastighed for elektronerne i et billedrør. Elektronerne accelereres af en spnding på u= 15kV. Tabet i elektrisk potentiel energi bliver omdannet til kinetisk energi hvor det gælder at

1/2Me * V^2 = -e * U

hvor Me er elektronens masse og V er dens hastighed efter acc. Beregn den hastighed elektronerne har lige før de rammer skærmen


Svar #1
02. maj 2010 af hjælp, tak :) (Slettet)

Og er der nogen der kan svare mig på om mine svar er korrekte?

R=25Ohm I= 0,38 mA Beregn U  dvs U= R*I = 25 Ohm * 0,38 *10^3 A= 9500 V

R=15kOhm U=30V Beregn I    dvs I= U/R= 30v/15*10^3 A= 2000 A

På forhånd tak


Skriv et svar til: ellære

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.